fbpx

Foliculita este o afecțiune a pielii care apare atunci când foliculii de păr se inflamează și se infectează, de obicei, din cauza bacteriilor. Aceasta poate apărea oriunde pe corp, dar este mai comună în zonele în care părul este îndepărtat prin epilare cu ceara sau ras.

 

Epilarea definitivă poate ajuta la prevenirea foliculitei sau la tratarea acesteia prin următoarele mecanisme:

  1. Distruge foliculii de păr:

Epilarea definitivă folosește energia luminii pentru a distruge foliculii de păr, împiedicându-i să crească din nou. Acest lucru poate ajuta la prevenirea foliculitei, deoarece nu mai există păr pentru a se îndoi sau a se încărca în piele și a cauza inflamație.

 

  1. Reduce iritația pielii:

Dacă sunteți predispus la foliculită sau dacă ați dezvoltat deja această afecțiune, epilarea definitivă poate fi o soluție bună pentru a reduce iritația pielii. În loc să radeți sau să trageți părul, energia luminii epilării definitive încălzește foliculul de păr, reducând astfel inflamația și senzația de disconfort.

 

  1. Elimină riscul de tăieturi sau zgârieturi:

Foliculita poate fi cauzată, uneori, de tăieturi sau zgârieturi ale pielii cauzate de aparatul de ras sau alte instrumente de epilare.

Epilarea definitivă elimină această problemă, deoarece nu mai sunt necesare instrumente de tăiere pentru a îndepărta părul.

 

  1. Reduce riscul de recurență:

Epilarea definitivă poate reduce riscul de recurență a foliculitei, deoarece împiedică foliculii de păr să crească din nou. Astfel, există mai puține șanse ca foliculita să se dezvolte din nou în aceeași zonă.

 

Este important să rețineți că epilarea definitivă nu este o soluție instantanee pentru foliculită. În cazul în care sunteți deja afectat de această afecțiune, epilarea definitivă poate fi o modalitate eficientă și sigură de a preveni și trata foliculita pe parcursul ședințelor recomandate de terapeut